Ny postdoktor på plass i InnArbeid

Sofie Wass fra Sverige skal forske på Universitetet i Agder de tre neste årene.

 

– Det jeg synes er spennende med InnArbeid er at det er tverrfaglig. Det handler om informasjonssystemer, men også om psykisk helse og design- og utviklingsspørsmål, sier Wass.

32-åringen fra Linköping i Sverige har en doktorgrad innen eHelse fra Jönköping University. Doktorgradsarbeidet hennes handlet om pasientenes tilgang til journalene sine via internett, og hvordan denne tjenesten ble oppfattet av pasienter og helsepersonell.

Wass har også deltatt i flere eHelse-prosjekter på Jönköping University hvor hun har fokusert på betingelsene og utfordringene ved at både offentlige og private selskaper kan bidra til å utvikle eHelse.

– Vi er glade for å ha med oss Sofie Wass i prosjektet. Hun kommer til å være spesielt involvert i action design research-metoden som skal brukes gjennom hele prosjektet, sier prosjektleder for InnArbeid, Elin Thygesen ved Universitetet i Agder.

Wass hadde ikke noe spesielt forhold til Norge før hun flyttet hit våren 2018 for å delta i InnArbeid.

– Jeg visste at nordmenn var gode til å gå på tur, og at de liker å spise brunost. Fordommene, med andre ord, sier hun med et smil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *