Innovasjonene i InnArbeid

InnArbeid har helt fra starten planlagt innovasjoner på fire områder:

  • Et samhandlingsverktøy
  • Verktøy for hverdagsstøtte
  • ‘Finne arbeid’ – støtte
  • ‘Bli i arbeid’- støtte (transportstøtte).

Etter et år med omfattende kartlegging og med idé- og konseptutvikling har vi begynt arbeidet med å konkretisere noen av innovasjonene.

Den første innovasjonen har vi kalt en Dynamisk visuell CV. Den skal være et dynamisk, tilgjengelig og oppbyggende informasjonssted for personer med utviklingshemming. Det vil si et informasjonssted som er en samordnet kartlegging av ungdommens evner og erfaringer. Den følger eleven og dennes utvikling mot arbeidslivet. I skolen brukes det som et verktøy for å styrke selvforståelse og selvrepresentasjon.

Den andre innovasjonen har vi kalt for hverdagsstøtte. Der tar vi utgangspunkt i appen JodaBook som er utviklet av JodaCare som er partner i InnArbeid-prosjektet. Denne skal vi jobbe med på nyåret. Derfor har vi ikke konkretisert innholdet i denne ennå.

Den tredje innovasjonen er det vi har kalt «Bli en inkluderende arbeidsplass». Det skal være til inspirasjon og informasjon for potensielle arbeidsgivere. Det vil sien inspirerende informasjonsplass med hensikt å rekruttere flere arbeidsgivere som kan tilby både praksisplasser og arbeidsplasser. Her finnes praktisk informasjon fra NAV, hvordan det er å ansette en ungdom med UH, hvorfor de skal gjøre det og hva som kan være bra å tenke på. De har også mulighet til å utveksle erfaringer med andre arbeidsgivere fra inkluderende arbeidsplasser.

Gjennom kartleggingen vi har gjort i prosjektet har vi sett at transport kan være en utfordring for mange, både for å komme til skole, jobb og fritidsaktiviteter. Vi har derfor bestemt at en av innovasjonene skal være knyttet til transport. Vi har begynt å utforme ideer til en transport app og har gjennomført ulike workshops og aktiviteter for å få innspill på hvordan en slik app skal se ut.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *